Nu är det kört igen...

Nja, ni behöver inte vara orolig att svärmor kommer hit igen, i alla fall inte än på ett tag....*ler. Nä, nu är det ju så att under denna månad, står stora delar av Sverige still. Vadå still, undrar kanske många. Ja, har ni inte uppmärksammat att det är ÄLGJAKT. Under dessa veckor är allt legitimt vad gäller vissa bitar. Jag tänkte så här, om det vore att vi kvinnor hade ett intresse där vi 1 gång om året är alla lediga bara för att vi ska... För oss den stor allmänheten, är dock skogen förbjudet område. Svamplockare, friluftsmänniskor och alla andra som bara vill vara i skogen har deffenetivt inget där att göra. Och om man nu i alla fall råkar ta sig ut i skogen, så riskerar vi att bli bombarderad av både svordomar och kulsalvor.

Hörde tex förra veckan på radion, om ett jaktlag som nu hade inlett sin "kära" jaktvecka. Och för alla oss kvinnor som inte är insatta, ni förstå att det finns vissa pass som är bättre än andra. Tex pass, som anses som en slags "gräddhylla", där man allt för ofta har tur att träffa om, det kommer en Älg vill säga. Och i programmet säger en killen, som hade turen att få grädd passet, -Det här är livet det, att sitta här i lugnet och avnjuta naturen, i detta underbara väder. Tänk, vad skulle alla karlar säga? Om de fick höra att vi kvinnor hade en hobbie där vi sitter och njuter av vädret, naturen och lugnet? Och att vi dessutom hade en vecka som var vikt för det.

Fast ibland kan man ju inte låta bli att dra på mungiporna, förlåt mig alla karlar att jag inte riktigt tar er hobbie på så stort allvar...*ler* Men det var tex en av mina förre detta chefer, han lever verkligen för denna vecka. Kan ju tänka mig hur han gick där hemma och la upp taktik inför kommande säsong, hur han skulle lyckas få smörpassen osv. I vilket fall som helst, pratade med honom på fredagen innan jakten skulle börja. Han var som ett barn i en leksaks affär. Så taggad, kanske 17 taggad.....*ha, ha. Lite fyndigt, eller hur? Nä tillbaks till ämnet nu, han såg som sagt fram emot måndagen när allt skulle dras i gång. Och vad händer? Jo natten mot måndagen går karln och blir sjuk, får väl minst 39 i feber, män behöver ju inte ha så hög feber för att det ska vara livshotande. Och vi kvinnor vet ju inte hur det är, när en riktigt man blir sjuk, eller hur var det? Nja, min chef blir i alla fall sjuk, feber, hosta en riktigt tuff förkylning. Och att man nu vet att den är allvarlig, är ju bara för att han inte ens orkade ta sig ur sängen och ut på sin så efter längtade Älgjakt.

Eller historien om Älglaget som hade fått sina pass tilldelade, suttit knappt en halvtimme och får besked av en av medlemmarna. -Oh, fan. Ni skulle ha sett, jag fick dem, de bara kom. Visade sig att han hade skjutit hela jaktlagets kvot efter bara den lilla stunden, han hade väl varit så exalterad när det hade kommit mer än en älg. Tagit både ko och hennes kalvar, tanken att de andra oxå skulle få vara med och fixa kvoten, fanns nog inte i hans hjärna. Vad de gjorde resten av veckan har inte jag någon aning om......*ler.

Eller om vi ska tala allmänt om jakt, så har vi ju oxå björnjakten. Dock inte så vanlig här i vårt land. Men vet ni att det anordnas resor till Canada, och där jagar de björn. De har marker som är stora som våra län, och hur mycket björn som helst.
Hörde om grabbarna som åkte "over there" för att jaga björn, 2 veckor i vildmarken. Vad händer, jo en av gubbarna blir sjuk, förkyldning med feber även denna gång. Så han får tillbringa tiden i sängen, han var inte glad och vad tror ni han tyckte om de andras berättelser om hur de träffade på björnar och att sedan få se deras troffér av björnskin?

Kanske det är den stor ansträngning som blir bara av att ladda upp, som gör att det lätt kan åka ditt och bli liggande? Vad vet jag? Jag hänvisar bara till Tore Skogmans gamla klassiker Älgjakten, där han sjunger något dylikt:

Vi skjuter råddjur, vi skjuter små djur, vi skjuter stubbar, vi skjuter gubbar, vi skjuter på allt som rör sig..... Tyvärr så kan jag inte hitta texten, men den är fruktansvärt kul, och man önskar att man kunnat hitta den. I vilket fall så får man sig ett gott skratt när man lyssnar på den. Kanske finns det någon som kan tipsa om vart jag kan hitta den.


Kommentarer
Postat av: Anders Fransson

Ja jag vet hur det känns ..min "Börje" är nu ute på älgjakt så jag kallar mig själv älgänka LOL

2008-10-15 @ 23:04:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0