Kvällens mattips.

Är ju vanligt att man lägger in mat tips på bloggar, så här kommer ett från mig. Passar bra nu när det är höst.

Ta en fransyska, storlek beroende på hur många ni är. Kan med fördel användas även kall skuret, om det blir något kvar vill säga. Smörj in den med salt, vit peppar och svart peppar.

Grilla i ugnen till köttet har en temperatur på 75 grader, är förutsatt att man har en kött termometer....

Under tiden förbereder vi lite Blomkåls mos.

Ångkoka blomkålen. Har man ingen ångkokare kan man koka den i mikrougnen. Koka den tills den är mjuk. Kör den varma blomkålen i en matberedare. Till 4 portioner tar man ungefär 500gr blomkål, är man stor ätare får man öka på grammen. Gör i ordning ungefär 1halv dl grönsaksbuljong, som man blandar i matberedaren. Ta 25 gr flyttande margarin, blanda även det i moset. Krydda med en nya salt, en nypa peppar och blanda i lite färsk riven persilja.

till detta kan man servera en sallad, och så här på hösten passar det väl utmärkt med svampsås, av egen händigt plockad svamp. Dvs om ni passade på innan Älgjakten, vill inte att ni ger er ut i skogen nu. Ni vet ju vad man kan råka på om man inte ser sig för. Och vem har lust att uppsöka akuten enbart för att få en hagelsvärm ut opererad ur de bakre regionerna.

Hoppas nu att detta kommer att smaka bra, jag tycker det är gott i alla fall.


rätten på bilden har inget med mitt förslag att göra
hämtad från www.arla.se


Kommentarer
Postat av: Anders Fransson

Tackar tackar L skall testa även detta recept till helgen.

2008-10-15 @ 23:02:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0